Leskisten

Een leskist is een kist boordevol educatieve materialen welke projectmatig uitstekend gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven. Er zijn vijf verschillende leskisten:

Leskist 1. De Boerderij (doelgroep onderbouw):

Deze kist is in drie situaties verdeeld: op school, op de dierenweide en weer op school. Aan de hand van een aantal sensomotorische spellen leren de kinderen de boerderijdieren kennen.
Doelgroep: onderbouw

Leskist 2. Het Bos (doelgroep 1 t/m 8):

Deze kist bevat drie themamappen:
Themamap: het bos: in deze map staan lessuggesties voor het thema bos. Er zijn o.a. lesbrieven, opdrachten, verhalen en spellen in opgenomen. Met onderwijs over het milieu wordt geprobeerd de zorg van kinderen voor hun omgeving te stimuleren. (groep 1 t/m 8)

Het mannetje in het bos: de hoofdpersoon in dit verhalenboek is Bonkel, het bosmannetje. Bonkel neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van de paddenstoel. Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding, verhalenboek en werkboek. (groep 4 t/m 8)

Werkmap: dood hout leeft: deze map bevat lessuggesties over paddenstoelen en bodemdieren voor elke bouw van de basisschool en biedt doe- en ontdekactiviteiten.

Leskist 3. Kleine beestjes

In de kist ‘kleine beestje’ vindt u een projectmap met allerlei ideeën en suggesties om met kinderen op een ontdekkende manier kleine bodembeestjes te onderzoeken. Met behulp van verschillende bakken o.a. mierenbak, spiegelbak en wormenbak, kunnen kleine beestjes goed worden bekeken.

Leskist 4. De Waterkist “It wetter kin better” (doelgroep bovenbouw):

De leerlingen leren het water in de eigen omgeving kennen door onderzoek te verrichten d.m.v. metingen, planten en dieren te observeren en interviews te houden. De verzamelde gegevens kunnen op verschillende manieren worden gepresenteerd, bijvoorbeeld: het organiseren van een zintuigentocht of het organiseren van een tentoonstelling.

Leskist 5. Sarah’s wereld (doelgroep bovenbouw):

Sarah’s wereld is een spel en gaat over het meisje Sarah, dat in feite symbool staat voor ieder mens op aarde. Sarah neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis aan de hand van brieven. Op deze manier maken de leerlingen kennis met een aantal aspecten uit de wereldwijde milieuproblematiek, de invloed daarvan op mensen, dieren en planten.

Wilt u gebruik maken van de leskist(en), dan graag van tevoren mailen via kinderboerderijleeuwarden@gmail.com. De leskisten zijn € 25,- per stuk.