Activiteiten

Kinderfeestjes

Je verjaardag vieren op de kinderboerderij samen met je broertjes/zusjes, vriendjes/vriendinnetjes. De dieren voeren. Een ponyritje maken en draaien en schommelen in de speeltuin.

Moe gespeeld? Dan staat er ranja klaar.
Na afloop nog een ijsje en je feestje is geslaagd!

Je hebt keus uit verschillende feestpakketjes, namelijk:

Pakketje 1 – € 6,75 per kind: entree, patat, ranja en een zakje voer.
Pakketje 2 – € 7,75 per kind: entree, patat, ranja, een zakje voer en een ijsje.

* Reserveren kan al vanaf 6 kinderen.

* Deze pakketten kunnen ook in combinatie met een speurtocht.

Er mag géén zelf meegebracht gebak, taart e.d. meegenomen worden naar de kinderboerderij. Wel is het op aanvraag mogelijk (slagroom)taart te bestellen via onze kinderboerderij.

Schoolreisjes

Kinderboerderij Leeuwarden biedt schoolreisjes op maat, passend bij uw budget. Al onze arrangementen zijn gebaseerd op ontspanning en educatie. Er zijn verschillende programma’s mogelijk

U kunt een keuze maken uit onderstaande pakketjes, eventueel aangevuld met een speurtocht.

Pakketje 1 – € 6,75 per kind: entree, patat, ranja en een zakje voer.
Pakketje 2 – € 7,75 per kind: entree, patat, ranja, een zakje voer en een ijsje.

* In overleg is het ook mogelijk zelf uw programma samen te stellen

Paaseieren zoeken

Ieder jaar worden er op eerste Paasdag paaseieren verstopt door twee paashazen.

Vanaf 10 uur zijn jullie welkom om de eieren te zoeken.

Speeltuin

GlijbaanNaast de vele dieren is er ook volop speelplezier. De speeltuin is groots opgezet en is verdeeld in 2 categorieën namelijk: een gedeelte voor kinderen van 0 t/m 5 jaar en een gedeelte voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Hier kun je naar hartelust schommelen en draaien. Verder zijn er verschillende leuke glijbanen, spannende speeltoestellen en een kabelbaan.

Kantine

Kinderboerderij LeeuwardenDe kantine bevindt zich in de boerderij waar u terecht kunt voor een vers kopje koffie of thee, verschillende frisdranken, ijs en warme snacks. Het terras geeft een rustieke sfeer met uitzicht op de speeltuin en de dieren in de wei. Genietend van een drankje kunt u vanaf het terras uw kinderen in de gaten houden.

Meegebrachte etenswaren en dranken mogen binnen de poort van de kinderboerderij niet worden genuttigd.

 

Barbecue

U kunt nu ook uw barbecue voor bedrijven of particulieren door ons laten verzorgen op de vernieuwde kinderboerderij. Ons terras is gelegen aan de allee met uitzicht op een groene, waterrijke omgeving.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Kabouterpad

Beleef het ontdekkingspad van kabouter “Fluitekruid” een zijn vriendjes

Een tas met het verhaal en de benodigdheden voor verschillende leuke spelletjes is in bruikleen verkrijgbaar in de kantine voor slechts € 1,00

Er wordt wel een borg van € 5,00 gevraagd, die u bij inlevering van de tas weer terug krijgt

Leskisten

Een leskist is een kist boordevol educatieve materialen welke projectmatig uitstekend gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven. Er zijn vijf verschillende leskisten:

Leskist 1. De Boerderij (doelgroep onderbouw):

Deze kist is in drie situaties verdeeld: op school, op de dierenweide en weer op school. Aan de hand van een aantal sensomotorische spellen leren de kinderen de boerderijdieren kennen.
Doelgroep: onderbouw

Leskist 2. Het Bos (doelgroep 1 t/m 8):

Deze kist bevat drie themamappen:
Themamap: het bos: in deze map staan lessuggesties voor het thema bos. Er zijn o.a. lesbrieven, opdrachten, verhalen en spellen in opgenomen. Met onderwijs over het milieu wordt geprobeerd de zorg van kinderen voor hun omgeving te stimuleren. (groep 1 t/m 8)

Het mannetje in het bos: de hoofdpersoon in dit verhalenboek is Bonkel, het bosmannetje. Bonkel neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van de paddenstoel. Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding, verhalenboek en werkboek. (groep 4 t/m 8)

Werkmap: dood hout leeft: deze map bevat lessuggesties over paddenstoelen en bodemdieren voor elke bouw van de basisschool en biedt doe- en ontdekactiviteiten.

Leskist 3. Kleine beestjes

In de kist ‘kleine beestje’ vindt u een projectmap met allerlei ideeën en suggesties om met kinderen op een ontdekkende manier kleine bodembeestjes te onderzoeken. Met behulp van verschillende bakken o.a. mierenbak, spiegelbak en wormenbak, kunnen kleine beestjes goed worden bekeken.

Leskist 4. De Waterkist “It wetter kin better” (doelgroep bovenbouw):

De leerlingen leren het water in de eigen omgeving kennen door onderzoek te verrichten d.m.v. metingen, planten en dieren te observeren en interviews te houden. De verzamelde gegevens kunnen op verschillende manieren worden gepresenteerd, bijvoorbeeld: het organiseren van een zintuigentocht of het organiseren van een tentoonstelling.

Leskist 5. Sarah’s wereld (doelgroep bovenbouw):

Sarah’s wereld is een spel en gaat over het meisje Sarah, dat in feite symbool staat voor ieder mens op aarde. Sarah neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis aan de hand van brieven. Op deze manier maken de leerlingen kennis met een aantal aspecten uit de wereldwijde milieuproblematiek, de invloed daarvan op mensen, dieren en planten.

Wilt u gebruik maken van de leskist(en), dan graag van tevoren mailen via kinderboerderijleeuwarden@gmail.com. De leskisten zijn € 25,- per stuk.

Speurtocht

Er zijn twee speurtochten verkrijgbaar: één voor de leeftijd 2 t/m 5 jaar en één voor de leeftijd 6 jaar en ouder. De speurtocht is verkrijgbaar in de kantine voor € 1,50. U krijgt een boekje met opdrachten. U kunt de speurtocht natuurlijk ook combineren met een pakketje (zie kinderfeestjes).